In de media

Interview op 9 juli 2019 door de regionale zender B-FM. Over onzichtbare rouw, rouw rondom abortus en over de rouwwandeling.

Lea Adriaans en Marion van Arragon waren bij ons te gast in de studio.

Lea Adriaans en Marion van Arragon waren bij ons te gast in de studio.Er is geen limiet aan rouwen. Heb je behoefte om je verlieservaring(en) te delen, dan kan een rouwwandeling (maandag 15 juli) een eerste stap zijn. Daarnaast is er een ambiance mogelijk, waar (on)zichtbare rouw, weg gestopte delen, bijv. verlies van werk en (on)gewenste kinderloosheid aan de orde komen. Meer informatie op : www.leaadriaans.nl

Geplaatst door B-FM op Dinsdag 9 juli 2019

 

Ubuntu- ik zie jou

Op 17 juli 2019, de sterfdag van Nelson Mandela werd het boek ‘Mandela in ieder Mens’ van de Ubuntu Society overhandigd aan Jan Terlouw. In het boek staan 67 + 11 bijzondere verhalen van gewone mensen.

Ik vind het bijzonder eervol dat ik in een bijdrage van Karin van de Plas genoemd word in dit boek , als (mede) vertolkster van het liefdevolle werk van Elisabeth Kübler-Ross in Nederland.

Elisabeth Kübler-Ross werd vooral beroemd voor haar werk rond stervensbegeleiding en de verschillende fasen van rouwverwerking. Haar kernboodschap was om onvoorwaardelijk lief te hebben en te werken aan onopgeloste zaken (unfinished business).

Op compassievolle wijze aandacht geven aan je unfinished business, pijn en verlies zodat die geheeld kan worden en omgezet in groei en bewuster, voller leven. Dat is nog steeds de grondhouding van zowel Karin als mijzelf. Beiden zijn we jaren lang verbonden geweest aan de St Elisabeth Kübler-Ross Nederland, in verschillende rollen.