Loslaten is ruimte maken voor persoonlijke groei

Al sinds ik terug van vakantie, nu ruim een week geleden, ben ik bevangen door een soort opruimkoorts. Een urgente behoefte om ruimte te scheppen en met een schone lei aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Want hoewel ik genoeg werkzaamheden heb die opgepakt kunnen worden gaat mijn aandacht steeds uit naar alles wat me fysiek stoort of in de weg ligt. Ik zie opeens overal spullen liggen die ik al tijden niet meer gebruik en kasten en ordners die overvol zijn of onopgeruimd. De koelkast die ontdooit moet worden en ramen die vragen om een sopje….

Als ik achter de computer ga zitten komt er weinig uit mijn handen (en hoofd) of ik verdwaal in social media. Of in de foto’s van de zee, de duinen en de luchten waar ik oneindig van genoten heb afgelopen periode…

Natuurlijk weet ik ook wel dat het uitstelgedrag is. Nog even niet aan het echte werk hoeven beginnen. Het is alsof ik letterlijk eerst helderheid en ruimte moet krijgen in mijn hoofd en systeem om me weer volledig af te stemmen op mijn behoeftes nu. Suddertijd nodig heb over keuzes waar ik me de komende tijd op wil richten. Waar word ik dan blij van? Waar heb ik nu behoefte aan? Is het (echt) nodig en wat laat ik eventueel los?

En dat is eigenlijk precies waar het in mijn werk ook over gaat!

Bewust stil staan bij en afscheid nemen van wat er niet meer is, niet meer past of dient. Tijd en ruimte maken om te (h)erkennen wat de afgelopen tijd je heeft gebracht en waar je nu staat. Welke behoefte heb je dan en welke keuzes wil (of moet) jij nu maken?! Dat kan zowel  leuk, spannend of verdrietig zijn!  Uit ervaring weet ik dat het een verrijking is en vrijheid geeft als je echt durft te gaan voor jouw behoeftes. Soms is daar een nieuwe kijk op je verleden en/of toekomst(mogelijkheden) voor nodig. Wat het ook is, jezelf serieus nemen en bewust opschonen van fysieke, mentale of emotionele ‘rommel’ helpt altijd en geeft ruimte. Kom je er niet uit dan help ik je graag.

T 06 52890877 of www.leaadriaans.nl

#ontwikkelingstrauma #coaching #training #eenzaamheid #herstel #ZIJN #onzichtbarerouw #verlies #baanverlies #systemischwerk #polyvagaaltheorie