Wie de herfst niet toelaat, komt nooit tot een lente.

De diepte van bovenstaande  uitspraak van Paul de Blot drong afgelopen weekend weer tot me door. Ik was op een stilteretraite bij de Hof van Kaïros. Een heerlijke plek met bezielde begeleiding door Mitzi Gras. Met veel lege ruimte om me weer te verbinden met mijn eigen weten, met niet doen maar ZIJN! De tijd de tijd te laten en van binnenuit laten rijpen wat wilde worden gevoeld. Zo was het voor mij.

De retraite paste zo mooi in dit seizoen. De herfst gaat immers ook zo over loslaten. Zoals bomen hun bladeren niet kunnen vasthouden kunnen ook wij niet vasthouden aan wat niet meer past of niet meer is.  Soms moeten we het hoofd buigen voor het leven, voor een verandering of beweging die gaande is, of je het nu wilt of niet. Het erkennen en herkennen van die beweging vraagt overgave en moed. Moed om de pijn en het verlies te doorvoelen en moed om keuzes te maken. Niet door te blijven modderen en vast te klampen. De herfst toelaten is meebewegen en de tijd z’n werk laten doen tot vertering.  Zodat daaruit iets nieuws kan ontstaan. Het begin van een nieuwe lente.

Mij heeft de stilte en het proces van doorvoelen wat ik nu los mag laten veel gebracht.
Wat mag jij nu los laten? Wat wil bij jou gezien en gevoeld worden? Ik help je graag in dit proces.
T06 52890877 of info@leaadriaans.nl 

#stilte #loslaten #verbinding #raadvanhetseizoen #erkennen #verandering #verlies #alsietsnietmeerpast #transitie #moed #vertrouwen #wijsheidvandenatuur #coaching #training