Mantelzorg en verlies

Als mantelzorger krijg je te maken met verlieservaringen.

Verlies dat niet altijd zichtbaar of herkenbaar is voor de buitenwereld maar dat wel zeer doet. En veel van je vraagt! Want hoe moeilijk is het als door dementie het contact met je partner niet meer gelijkwaardig is. Of  te zien dat een van je ouders steeds eenzamer wordt.

Manu Keirse noemt dit ‘levend verlies’.

Verlies bij leven stopt niet en je kunt het -anders dan bij een overlijden- niet afsluiten. Het is leven tussen verliezen en verlangen. En balanceren tussen goede zorg voor de ander én goede zorg voor jezelf!

En dan is er het verlies als de mantelzorg wegvalt en je opeens ex-mantelzorger bent. Sommige mensen vallen dan in een enorm gat. Alle ballen in de lucht houden kostte je enorm veel energie (werk, gezin, partner, zorg etc) waardoor je nu uitgeput bent. Een wellicht eenzaam, want door alle zorgtaken kan er ook een isolement zijn ontstaan. Er hoeft dan maar iets te gebeuren en je valt om!

Wie ben JIJ nog als deze structuur en rol wegvalt in je leven. Hoe geef je alle gemengde gevoelens die er misschien nog zijn een plek en hoe kom je weer tot jezelf. Het is tijd om te rouwen, om fysiek en emotioneel spanning los te laten en tot rust te komen.  Zodat je weer energie en zin krijgt in het leven dat voor je ligt.

Ik kan je helpen weer die verbinding met jezelf te maken. Hoe? Dat is bij iedereen anders. Welkom voor een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. info@leaadriaans of bel T 06 52890877