Een luisterend oor in tijden van corona

Een luisterend oor in tijden van corona

Ik merk bij steeds meer mensen om me heen dat ze nu last beginnen te krijgen van de sociale isolatie ten gevolge van corona. Zeker mensen die alleen wonen voelen het (fysieke) gemis extra omdat ze nog meer dan anders op zichzelf worden terug geworpen.

Als je alleen woont ben je gewend om voor je sociale contacten de deur uit te gaan en mensen te ontmoeten bij diverse activiteiten. Dat valt nu al weken weg. En ook al kun je contact onderhouden via face-time of skype en op die manier verbonden blijven, toch is je vertrouwde dagelijkse structuur weg en is de kwaliteit van het contact anders. De kans is aanwezig dat je last krijgt van stress en eenzaamheid en je je daardoor minder goed gaat voelen.

Als je bovendien te maken hebt (gehad) met een ingrijpende gebeurtenis, zoals het overlijden van een dierbare, een echtscheiding, gezondheidsproblemen of de kans op werkloosheid, dan kun je je nu extra eenzaam voelen. Juist nu kan ook oude pijn getriggerd worden die zich voorheen nog wel weg liet duwen. Je wil je verdriet en je zorgen dan graag delen en hebt behoefte aan nabijheid van mensen die je vertrouwt. Ook positieve gebeurtenissen wil je kunnen delen met mensen met wie je je verbonden voelt.

Helaas is de realiteit dat op dit moment het leven van iedereen op z’n kop staat en dat de onrust en onzekerheid die dat met zich meebrengt nog wel even blijft voortduren. En helaas ook de sociale isolatie.

Het vraagt creativiteit, veerkracht en vertrouwen van je om hier mee om te gaan. Je moet op zoek naar wat wél kan om niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Af en toe dit delen met iemand die zonder oordeel naar je verhaal kan luisteren zodat je je gehoord voelt. Zodat je weer rust en ruimte in je hoofd, je lijf en je hart krijgt en misschien op nieuwe ideeën komt.

Heb jij in deze periode behoefte aan een luisterend oor of klankbord, ook al is dat via beeldbellen, dan ben ik er graag voor je. Als coach begeleid ik mensen in het omgaan met verlies en levensvragen. www.leaadriaans.nl

Bel me op 06 52890877 of stuur een mail naar info@leaadriaans.nl dan neem ik contact met je op. Het eerste gesprek is gratis.