Veerkracht, vertrouwen en verbinding

 Veerkracht, vertrouwen en verbinding.

De afgelopen dagen bemerk ik, ondanks de vele verontrustende berichten over de coronacrisis, een toenemend gevoel van dankbaarheid bij mezelf.

Uit ervaring weet ik dat het leven soms anders loopt dan gehoopt of verwacht. Nu merk ik hoe waardevol de lessen zijn die ik onderweg geleerd heb! Door de inzichten die ik verworven heb, heb ik geleerd minder bang te zijn voor deze coronacrises. Want dit ken ik! Dit omgaan met tegenslag en verlies, met verandering en onzekere omstandigheden. Al blijft natuurlijk de angst dat het coronavirus ook mijn dierbaren treft!!

In een crisis zit ook altijd een kans! Een wake-up call die je dwingt opnieuw te kijken naar je leven en je af te vragen wat daarin echt van waarde is.

In de top 5 waar mensen spijt van hebben op het einde van hun leven staat:

  1. niet genoeg het eigen pad gekozen
  2. te hard gewerkt en daardoor te weinig tijd besteed aan geliefden
  3. te weinig gevoelens geuit
  4. vriendschappen laten verwateren
  5. te weinig genoten van wat jou gelukkig maakt

Wat IK geleerd heb is dat het tijd kost om je te verhouden tot een nieuwe situatie. En dat je eerst je angsten en verdriet en alle emoties mag erkennen en doorvoelen. En herkennen wat echt van waarde is alvorens een nieuwe beweging te maken. Daarna komt de fase van verkennen, wat kan er wél? Hoe kan ik roeien met de riemen die ik heb, welke keuzes kan ik zelf maken, wat kan anders, minder of juist meer? Tot slot komt de fase van verbinding.  Allereerst met jezelf, daarna met anderen én met de aarde. Mij heeft het een eenvoudiger en meer vervullend leven gebracht!

Hoe is dat voor jou?

Heb je behoefte aan contact hierover? T 06 52890877

 

kunst van het leven verbinding