Het oude bekijken met nieuwe ogen

Ieder mens loopt in het leven een eigen pad. Hoe dat eruit ziet is afhankelijk van hoe je start in het leven is en van alles wat je tegenkomt onderweg. Ingrijpende gebeurtenissen die niet goed zijn ‘verwerkt’ kunnen van invloed blijven op hoe je leven verder loopt en op de keuzes die je (onbewust) maakt. Ook ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen of  onveiligheid kunnen langdurig impact hebben.

Soms kun je pas jaren later aandacht geven aan een verlieservaring. Het kan zijn dat er geen tijd of ruimte was om op dat moment te rouwen. Of dat je jezelf gedrag aanleerde dat je tóen diende maar op latere leeftijd steeds meer in de weg gaat zitten. Je voelt dat er ergens iets niet klopt, maar het lukt je niet om er zelf de vinger op te leggen. Een nieuwe verlieservaring of verandering kan ‘oud zeer’ zomaar weer triggeren. Omdat het  verdriet alsnog erkend en doorvoeld wil worden!

“Het echte ontdekken is niet het vinden van nieuw land, maar (eerst) het oude land bekijken met nieuwe ogen.”
Niet (meer) vechten of vluchten, maar je eigen levensverhaal opnieuw onder de loep nemen en wellicht herschrijven. Ontmaskeren van illusies en patronen en alsnog doorvoelen wat stagneert. Wat heeft je gevormd en klopt dit nog met wie je nu bent of wil zijn? Welke kwaliteiten, patronen, overtuigingen en/of overlevingspatronen heb je ontwikkeld? (H)erkennen maakt de weg vrij naar meer innerlijke vrijheid en voluit leven in het NU.

Ik kijk graag met je mee!

T 06 52890877 of info@leaadriaans.nl