Als verlies op verlies ontstaat

Ze kwam weifelend bij me voor een kennismakingsgesprek. Of ze hier wel moest zijn, want ze kon het toch eigenlijk allemaal zelf wel aan…

Het verhaal kwam er uit:  een dierbare naaste die was overleden, onverwacht en na een heel kort ziekbed. Net voordat ze zelf aan een nieuwe baan zou beginnen. Een lastige start, want ze wilde het natuurlijk goed doen en zichzelf profileren. Maar haar hoofd en haar lijf werkten niet mee, ze kon zich moeilijk concentreren.

Op het werk was er in het begin begrip en mededogen. Maar na verloop van tijd nam de druk op haar toe. Ze moest meer van zichzelf laten zien, tonen dat ze de functie waard was. Het gaf stress en knaagde aan haar gevoel van zelfvertrouwen. De druk werd steeds hoger opgevoerd, het onderlinge vertrouwen werd steeds minder. Tot het op een dag knalde en ze te horen kreeg dat haar contract niet zou worden verlengd. Verlies op verlies.

Er was opluchting en verdriet. Boosheid en verwarring over het gevoelde onrecht. En opluchting dat het voorbij was, het zich groot moeten houden.

En ja, eigenlijk kende ze dat ook wel van vroeger, het zich altijd stoerder voordoen dat ze zich van binnen voelde… Het liefst ging ze nu meteen op zoek naar een nieuwe baan, zodat ze deze vervelende ervaring snel achter zich kon laten en kon doen alsof er verder niks meer aan de hand was.

Of moest ze toch nog tijd en ruimte nemen voor haar nu dubbele rouwproces….

Wilde ze eigenlijk wel weer zo’n soort hectische baan?  De afgelopen periode had ze meer ervaren wie en wat echt van waarde voor haar zijn. Wat als ze nu eens ging kijken naar wie ze echt is en wat ze nu werkelijk wil in het leven…

Soms is het goed om een ander mee te laten kijken in je proces. Te zoeken naar waar je jezelf bent kwijtgeraakt of geweld bent aan gaan doen. Zodat je daarna weer echt passende keuzes kunt maken.

Ik help je er graag bij.  Bel of mail me voor een vrijblijvend kennismakingsproces.

T 06 52890877 of info@leaadriaans.nl