Is dit alles?

 

“Ga zitten want ik wil eens met je praten
Ik ben allang niet meer zo blij als toen

We komen niets te kort, we hebben alles
Een kind, een huis, een auto en elkaar
Maar weet je lieve schat wat het geval is, ah
Ik zoek iets meer, ik weet alleen niet waar

Is dit alles?
Is dit alles?
Mmm, Is dit alles wat er is”

…….

Deze woorden van Doe Maar spelen al een paar dagen door mijn hoofd.

Is dit alles? Is dit alles? Is dit alles wat er is?

Een lied over sluimerende onvrede over het huidige leven en een verlangen naar meer. Naar meer vrijheid, vervulling of…..

De reden dat ik op deze tekst kwam is de urgentie die ik herken in de vraag: is dit alles?

En vooral de betekenis: wat wil ik dan eigenlijk? Leef ik het leven waar ik blij van word?

Vragen die ik uit eigen ervaring heb gekend en die ik nu vaak tegenkom in mijn praktijk. Iets  in het huidige leven voelt niet meer goed. Soms omdat het persoonlijke leven opeens anders is geworden. Soms sluimert er onderhuids al langer een gevoel van onvrede waar je niet goed bij kunt.

Het lichaam geeft signalen af en vraagt om aandacht. Dit kan zich uiten in migraine, buikpijn of gevoelens van eenzaamheid, verveling en onrust.  Er is een behoefte aan verandering! Hoe die eruit moet zien of wat daar voor nodig is is nog onduidelijk, maar het verlangen naar verandering is de drijfveer tot actie.

Eigenlijk is dat een heel mooi intern proces! Het verlangen als startpunt van zelfonderzoek. Als niet dit wat dan wel? Wat zit er onder dat verlangen? Is het een behoefte naar meer verbinding, erkenning, naar gezien worden, naar meer eigenheid?

De zoektocht brengt je steeds dichter bij je eigen kern, namelijk wie ben JIJ! Wat geeft jouw leven zin?

Het gedeelte in jou dat nog niet geleefd wordt wil gezien en erkend worden. Soms moet daar eerst oude pijn of ongemak voor worden aangekeken en opgeruimd.  De pijn heeft echter een functie ! Want zonder pijn was er geen noodzaak tot verandering en groei. Door hier echte aandacht aan te geven maak je de weg vrij voor een leven dat meer past bij wie jij bent en wil zijn!

Ik help je graag in deze zoektocht. T 06 52890877 of info@leaadriaans.nl

Als niet NU wanneer dan wel???