Zeg het met bloemen

Afgelopen zaterdag was de afsluitende bijeenkomst van de training ‘Aandacht voor onzichtbare rouw’ die ik mocht verzorgen bij Korak in Apeldoorn www.korak.nl.

Korak is een herstelplein voor mensen die na ontregelende levenservaringen willen werken aan het herstellen en versterken van hun eigen kracht. Op een laagdrempelige manier worden er activiteiten aangeboden die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Een van de belangrijkste elementen voor groei is je veilig voelen. Het brein en het fysieke lichaam kunnen dan ontspannen en  daardoor openstaan voor nieuwe informatie of inzichten. Een ander element voor groei en het omgaan met tegenslag is het hebben van een ‘secure base’. Iets of iemand die  een veilige basis vertegenwoordigt en daardoor bijdraagt aan je zelfvertrouwen.  Iets of iemand die een gevoel van houvast, geborgenheid, steun en warmte geeft.

Korak blijkt voor veel mensen zo’n ‘secure base’ te zijn. Een plek waar kwetsbaarheid en herstelkracht hand in hand gaan. De kernwaarden: openheid, vertrouwen, gelijkwaardigheid, wederkerigheid en veiligheid staan er centraal en dat voel je en merk je!

Een van de oefeningen die ik doe in de training betreft het visualiseren van een ‘veilig huis’. Hoe ziet die veilige plek eruit, wie heeft de sleutel van het ‘slot’ en wanneer is het slot voor het laatst geolied? Hoe mooi is het dan om de feedback te horen dat het slot na jaren van ‘roest’ nu bij Korak is geolied. Dat men zich er (eindelijk) gezien en erkend voelt!

Naast veiligheid hecht ik veel waarde aan het je welkom voelen! Bloemen helpen daarbij: ze vertegenwoordigen schoonheid, liefde, aandacht en warmte. Dus stond er elke bijeenkomst een mooi boeket in het midden van de cirkel.

Afgelopen zaterdag was dus de terugkom bijeenkomst. Als dank voor de training die als zeer waardevol is ervaren kreeg ik onderstaand mooi boeket cadeau van de deelnemers.

Korak, een prachtplek waar je als mens wordt benaderd en waar ik mensen echt heb zien opbloeien! Ik ben dankbaar en trots dat ik daaraan met mijn training ook een bijdrage heb mogen leveren. Bovendien een aanrader om er eens deel te nemen aan een van de vele activiteiten die ze organiseren! www.korak.nl 

Half februari start ik er met een nieuwe training van 6 bijeenkomsten, die echter al volgeboekt is.

 

Wil jij ook een training “aandacht voor onzichtbare rouw’ in je organisatie neem contact op voor de mogelijkheden.

T 06 52890877 of info@leaadriaans.nl