Rouwwandeling Zutphen 4 november

Elk einde is ook een nieuw begin.

Omdat het deze maand Allerzielen is, is deze rouwwandeling speciaal voor mensen die een dierbare hebben verloren.

Ieder mens lijdt in het leven verliezen, dat is onontkoombaar. Dat kan gaan om verlies van een dierbare, maar ook verlies van gezondheid, van werk, van een relatie etc.  In alle gevallen brengt het verlies een verandering teweeg.

Elisabeth Kübler-Ross, de wereldberoemde psychater bekend van de stervens-/rouwfasen,  schreef een aantal prachtige boeken zoals ‘de Cirkel van het leven’ en ‘Lessen voor Levenden’.  Over hoe we allemaal een proces doorlopen van geboorte tot sterven en daar allerlei levenslessen in tegen komen. Inmiddels zijn er nieuwe, veranderde inzichten over rouw. Wat overeind blijft is dat het leven een cyclus is waarin liefde en rouw onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

In deze wandeling staan we stil bij wie en wat je verloren bent en wat er daardoor voor je verandert is. Wat kom je tegen aan ‘lastigheden’ en emoties en hoe ga je daarmee om? Wat heeft nog aandacht nodig?

We lopen met lotgenoten en wisselen af tussen delen, luisteren en weer stil worden en bij jezelf zijn tijdens de wandeling. Respect, echt luisteren en niet invullen voor een ander zijn belangrijke basisregels.

Start is om 09.30 uur vanuit mijn huis in Zutphen. Na een korte toelichting op de verliescirkel en een gedicht wandelen we ca 1 uur. Einde is uiterlijk 0m 11.30 uur.

Kosten €15,- inclusief koffie/ thee en iets lekkers.

Meer informatie en aanmelding: T 06 52890877 of info@leaadriaans.nl